Δημοτικές Επιχειρήσεις

Κινηματογράφοι - Θέατρα

Αθλητισμός

ΕστιατόριαΕστιατόρια

Υπάρχουν πολλές περιοχές στην πόλη όπου σίγουρα θα απολαύσετε πλούσια εδέσματα αλλά και ξεχωριστό περιβάλλον.

Στο μώλο από νωρίς το μεσημεράκι ως και αργά το βράδυ μπορεί κανείς να απολαύσει το παραδοσιακό τσίπουρο το ούζο ή το κρασί με τη συνοδεία εκλεκτών μεζέδων της παραδοσιακής και της Ευρωπαϊκής κουζίνας σε κάποιο από τα αρκετά εστιατόρια που βρίσκονται εκεί.

Στο Νησί η ύπαρξη της λίμνης καθορίζει και την κουζίνα των ντόπιων. Λιμνίσιες καραβίδες στα κάρβουνα, βατραχοπόδαρα και για επιδόρπιο παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και του ταψιού.

Η ελληνική κουζίνα καθώς και τα ψητοπωλεία δε λείπουν από την περιοχή. Παραδοσιακές ταβέρνες υπάρχουν εντός και εκτός πόλης και ο επισκέπτης είναι εύκολο να απολαύσει αρνάκι στη γάστρα και κάθε τι ψητό στη σούβλα ή στα κάρβουνα.

Στην περίπτωση που είστε λάτρης της ιταλικής κουζίνας αρκετά ιταλικά restaurants φιλοξενούνται στην πόλη. Γνωστή πιτσαρία στο κέντρο της πόλης καθώς και εστιατόρια όπου μπορείς να γευθείς μακαρονάδες με παρμεζάνα, πίτσες και άλλα made in Italy πιάτα.

Στο κέντρο της πόλη υπάρχουν και πολλά fast food τα οποία εξυπηρετούν το μεγάλο πλήθος των φοιτητών της πόλης.

Τέλος όσον αφορά τα γλυκά, ο γιαννιώτικος μπακλαβάς που είναι ο διασημότερος στην Ελλάδα, αλλά και τα υπόλοιπα γλυκά του ταψιού και του κουταλιού που παρασκευάζονται με βάση τις παλιές παραδοσιακές συνταγές, θα τα βρείτε σε πολλα ζαχαροπλαστεία της πόλης μερικά από τα οποία μετρούν 100 χρόνια ζωής. 

© Copyright 2003 Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων - Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων