Δημοτικές Επιχειρήσεις

Κινηματογράφοι - Θέατρα

Αθλητισμός

Εστιατόρια


Το τουριστικό περίπτερο Ε.Η.Μ.

Βρίσκεται πάνω από το Εβραϊκό νεκροταφείο στο λόφο, σε θέση που απολαμβάνει κανείς τα Γιάννενα και τη λίμνη. Χτίστηκε απο την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών με εφαρμογή παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και οι χώροι του είναι διακοσμημένοι σε στύλ παλαιών αρχοντικών με θαυμάσια ξυλογλυπτική τέχνη. Λειτουργεί σαν εστιατόριο (με ελληνική και γαλλική κουζίνα), καφετέρια, μπάρ.
Δίπλα από το περίπτερο είναι το θέατρο της Ε.Η.Μ. Πρόκειται για υπαίθριο θέατρο σε στύλ αρχαίου θεάτρου. Σ' αυτό δίνονται παραστάσεις, χοροί, συναυλίες κατά τους θερινούς μήνες.
Τηλ. 26510 - 25495,39327

Πνευματικό Κέντρο

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, παράλληλα με τα δημιουργία της αναγκαίας πολιτιστικής υποδομής, αναπτύσσει τις δραστηριότητες του αξιοποιώντας, στο μέτρο του δυνατού, πολιτισμικές δομές και θεσμούς της ηπειρωτικής κοινωνίας.

Το πρόγραμμα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών στοχεύει:
Στη διαφύλαξη, ανάπτυξη και προβολή της ιδιαίτερης τοπικής πολιτιστικής ταυτότητας.
Στη στήριξη και ανάδειξη της σύγχρονής ηπειρωτικής, και όχι μόνο, καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας.
Στην ανάπτυξη αθλητικής δραστηριότητας για όλες τις ηλικίες.
Στην πληρότητα και ποιότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του.
Στην κάλυψη μορφών πολιτιστικής δραστηριότητας που για διάφορους λόγους δεν πραγματοποιούνται στην πόλη των Ιωαννίνων.
Στην διοργάνωση εκδηλώσεων που αποβλέπουν κυρίως στην ενημέρωση-εξοικείωση του κοινού σχετικά με κάθε σύγχρονη έκφραση στο χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών.Κάθε καλοκαίρι διοργανώνει κύκλο εκδηλώσεων με την επωνυμία ''Ηπειρωτικά'', οι οποίες πραγματοποιούνται στο Υπαίθριο θέατρο της Εταιρίας Ηπειρωτικών Μελετών, στο Αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, στην Πλατεία Μαβίλης, στο Κάστρο Ιωαννίνων καθώς και σε άλλους κατάλληλους υπαίθριους χώρους.


Περίπτερο Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο Σαλόνι)

Στη Ιωάννινα, λίγο έξω από την πόλη, βρίσκεται το τουριστικό περίπτερο Πυρσινέλλα και το ομώνυμο πάρκο.Υπάρχουν γήπεδα τένις, εστιατόριο και μια μικρή λιμνούλα στο πίσω μέρος ιδανική για ηρεμία.Στο χώρο αυτό στεγάζεται και ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ιωαννίνων.

 

© Copyright 2003 Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων - Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων